Marokko 3.3.-17.3.2017

Ensimmäinen pakettimatka, jonka olen toteuttanut jälkeen teinivuosien. Kiersimme Marokossa viikon ajan, jonka jälkeen vietimme toisen viikon pääosin Marrakechissa suunnitellen ohjelmamme itse. Kiertomatkalla kävimme Fesissä, Meknesissä, Rabatissa sekä Casablancassa. Jälkimmäisellä viikolla teimme parin päivän mittaisen tripin Saharan autiomaahan. Säät olivat suosiollisia, ja kevät onkin hyvä ajankohta Marokon matkaa varten.

Viro 13.8.-21.8.2016

Neljäs reissu Viron kamaralle, mutta ensimmäinen raportti aiheesta. Viikon reissun aikana tuli käytyä Tallinnan lisäksi Haapsalussa, Hiiumaalla sekä Viljandissa. Säät eivät alkumatkasta suosineet ja teltta jäi tällä kertaa käyttämättömäksi, mutta onneksi maasta löytyi mukavia mökkejä kohtuulliseen hintaan. Matkassa oltiin tällä kertaa omalla autolla.

Mongolia 7.6.-26.6.2015

Mongolian kiertomatka oli sekoitus retkeilyä, budjettimatkailua paimenten parissa sekä kaupunkilomailua. Kiersimme Gobin aavikoilla sekä Keski-Mongolian hienoissa maisemissa maasturin kyydissä, mutta vietimme silti useita päiviä myös maan pääkaupungissa. Mongolia on vaikea matkakohde kenelle tahansa kieltä osaamattomalle, mutta selvisimme kuitenkin hyvin ja pääsimme nauttimaan mongolien paljon mainostetusta vieraanvaraisuudesta.

Nepal 7.9.-27.9.2014

Tämä oli ensimmäinen toteuttamani vaellusmatka rinkka selässä. Nepal ei ole ehkä ihan helpoin mahdollinen paikka aloittaa patikointiharrastusta, mutta tuskinpa tuo mitään haittaa. Kävimme Annapurnan perusleirissä 4130 metrin korkeudessa, ja kävelypäiviä kertyi yhteensä kymmenen. Muu aika tuli vietettyä maan eri kaupungeissa tutustuen paikalliseen meininkiin. Kokemus oli rankkuudestaan huolimatta sellainen, että vaellusreissuja tulee varmasti tapahtumaan jatkossakin.

Istanbul 28.6.-5.7.2014

Lyhyt irtiotto arjesta ja samalla pako Suomessa vallitsevan jäätävän alkukesän sateista ja pakkasista. Turkin matka ei mennyt ihan niin kuin oli suunniteltu, mutta hauskaa oli silti. Tarkoitus oli kiertää maata hieman laajemmin auton avulla, mutta rekan peräänajo vei allekirjoittaneelta autoilun halut ja juutuimme viikoksi Istanbuliin.

Autoretki Norjaan 31.8.-6.9.2013

Viikon mittainen matka autolla Suomen ja Ruotsin halki Pohjois-Norjaan. Tämä on ensimmäinen omalla autolla toteuttamani ulkomaan matka, ja mielestäni oli jo korkea aikakin käydä Norjassa sillä maa on lähellä ja maisemien puolesta siellä on oikein kaunista. Reissun aikana kävimme mm. Kirunassa, Narvikissa, Lofooteilla, ja Bodøssa. Matka toteutettiin yhtä mökissä vietettyä yötä lukuun ottamatta telttaillen ja omissa eväissä. Matkan varrella tuli harrastettua sekä sienestystä että kalastusta.

Englanti & Skotlanti 10.6.-21.6.2013

Vajaan parin viikon mittainen kierros britteinsaarilla. Tulin seikkailleeksi mm. Lontoossa, Yorkissa, Endinburghissa, Invernessissä sekä Hebridien saaristossa. Matkan aikana opettelin myös ajamaan autolla vasemmanpuoleisessa liikenteessä sekä muutamia muitakin juttuja.Tämä oli myös ensimmäinen kertani matkoilla, kun yritän noudattaa karppiruokavaliota. Toteutus oli suurimmaksi osaksi hostelleissa yöpymistä, kun tällä kertaa ei leirintävarusteita ollut mukana ja autokin käytössä vain muutaman päivän ajan.

Islanti 4.6.-21.6.2012

18 päivän matka ympäri Islantia vuokratulla autolla. Kierrettyä tuli koko saari ja vähän muutakin, matkamittariin kertyi kaikkiaan noin 3000 kilometriä. Tavoitteena oli matalan budjetin toteutus, joten suurimmaksi osaksi vietin yöni teltassa ja kokkasin ruokani itse. Kalliissakin maassa on mahdollista selviä kohtuullisen halvalla.

Irlanti 15.8.-22.8.2011

Kertomus reilun viikon mittaisesta matkastani Shannonin alueelle, Irlannin Atlantin puoleiselle rannikolle. Vaikka reissu olikin melko lyhyt, ei se tarkoita sitä, etteikö tuona aikana olisi tapahtunut paljon! Aikaa tuli vietettyä Limerickissä sekä sen lähiympäristössä, mutta myös Doolinissa sekä karun kauniilla Aran-saarilla. Muistiinpanojen pohjalta jälkeenpäin kirjoitettu juttu venähti melkoisen pitkäksi, mutta mitäpä tuo haittaa?

Espanja 12.6.-26.6.2010

Kahden viikon autoreissu Andalusian aurinkoon. Kierreltyä tuli Madrid, Toledo, Córdoba, Granada, Gibraltar... Juttu on aiemmin julkaistu lyhyempänä toisaalla, mutta nyt tarjolla on aito Director's Cut-versio Espanjasta, josta löytyy paljon muutakin kuin etelän aurinkorannat tai kaupunkituristien suosima Barcelona.

Intia & Sri Lanka 22.6.-13.7.2009

Kaksi viikkoa kierrellen Intiassa ja viikko Sri Lankalla. Molemmista maista tuli nähtyä toisistaan aika lailla poikkeavia paikkoja, ja laskujeni mukaan istuin lentokoneessa noiden viikkojen aikana yhteensä 7 kertaa. Tämä juttu on alunperin julkaistu facebookissa hieman suppeammalle lukijakunnalle, ja nyt paranneltuna versiona (myös kaikki ääkköset on korjattu) kaikille Suomea taitaville kautta maailman.