Klikkaamalla pikkukuvia suuremmat kuvat aukeavat uuteen ikkunaan.

Cathouse

Kissatalo, joka on saanut nimensä tornin huipulla olevasta kissan muotoisesta tuuliviiristä. Rakennus on Riikan keskustan ehkä tunnetuin jugend-talo.

Torvikonsertti

Pojat soittivat torvimusiikkia samalla kun tytöt juoksivat kilpaa kadulla. Jonkinlaisesta tapahtumasta oli kyse, mutta asia jäi tarkemmin selvittämättä.

Vapaudenpatsas

Latvialaisillakin on omansa, joka pystytettiin maan itsenäisyyden kunniaksi vain muutamaa vuotta ennen kun Stalin valtasi koko Baltian. Patsas meinattiin tuhota, sillä vapaus ja itsenäisyys eivät oikein sopineet Neuvostoliiton poliittiseen ideologiaan. Purkutöitä ei kuitenkaan koskaan aloitettu.

Kunniavartio

Patsaan juurella seisoo sotilaita kunniavartiossa ilmeisesti joka päivä. Mahtoi olla ankeaa puuhaa, sillä sotilaat seisoivat kaiken aikaa asennossa, täysin liikkumatta.

Varastorakennus?

Keskustan erikoisia rakennusratkaisuja. Voi sen varaston sijoittaa kadun kulmaukseen näinkin.

Katti

Aurinkoisina päivinä katukissoja näytti löhöävän aina siellä, missä oli kaikkein lämpimintä.

Bush

Yhdysvaltojen tyhmin ja epäsuosituin presidentti ei herättänyt sympatioita latvialaistenkaan keskuudessa. Näitä kuvia löytyi ympäri kaupungin keskustaa.

House of the Blackheads

Saksalaisen kauppiaskillan talo Riikan vanhassa keskustassa. Talo on kopio alkuperäisestä 1400-luvulla rakennetusta, jonka natsit pommittivat atomeiksi vuonna 1940.

Olut

Lāčplēsis, mikä kuulemani mukaan tarkoittaa karhunkaatajaa. Olut oli hyvää ja itäeurooppalaiseen tapaan melko vahvaa. Puistossa ihmiset katsoivat julkista kaljanjuontia erittäin paheksuvasti.

 

Joki

Öistä jokimaisemaa kaupungin keskustassa.

Keskiaikainen ravintola

Riikasta löytyy hieno keskiaikainen ravintola, jossa sekä miljöö että ruoka ovat peräisin vuosisatojen takaa. Ainoat valonlähteet salissa olivat sadat kynttilät, ja ovimieskin oli pukeutunut mustaan kaapuun. Hintataso oli korkeampi kuin Riikan ravintoloissa yleensä, mutta sen maksaa ihan mielellään tunnelman vuoksi.

Kellari

Mustapäiden talon kellari. Kellarikerros ei tuhoutunut täysin sodan melskeissä.

Valejulkisivu

Talo on purettu pois, mutta jostain kumman syystä julkisivuseinä on jätetty paikoilleen. Takaa katsottuna hämäys kuitenkin paljastui ja näyttää tällaiselta.

Piski

Tämä rakki roikkui innokkaana ikkunalla. Kämpästä kuului melkoinen meteli ja rokki soi. Ilmeisesti piski olisi halunnut ulos pakoon meteliä.

Pussijuopot

Diniz, aito paikallinen laitapuolenkulkija demonstroi hienosti miten Riikassa julkijuopotellaan. Pullo piilotetaan muovipussin sisään, jolloin teko ei ole rangaistava. Samalla selvisi myös miksi aiemmin ihmiset olivat katsoneet kieroon puistossa juomista. Myöhemmin näin joitakin turisteja sakotettavan samasta syystä, enkä voinut kuin olla vahingoniloinen. Kaverin englanti oli surkeaa, mutta eipä sellainen estä pienessä maistissa olevia tulemasta toimeen keskenään.

Idiootti

Lähdimme junalla Siguldaan, ja Diniz lähti mukaan oppaaksi. Matka oli hupaisa. Opin juoksemaan pakoon äkäistä konnaria tupakka huulessa sekä kusemaan vaunujen väliköstä ulos koska junan ainoa vessa oli kaiken aikaa muiden tupakoitsijoiden valtaama. Sigulda on noin 100 kilometrin päässä Riikasta itään.

Turaida castle

Tämän keskiaikaisen linnan takia päätimme alkujaan lähteä Siguldaan. Diniz esitteli paikkoja sekä kierroksen päätteeksi kusi takkaan linnan korkeimmassa tornissa. Tapaus naurattaa vieläkin.

Latuska

Dinizillä oli omat reittinsä, jotka kulkivat metsien halki. Joku oli jättänyt hienon farmari-Ladan ruostumaan pellolle.

Maajussi

Kummallisen näköisellä traktorilla liikkunut Bill Clintonin näköinen mies haki kaupasta itselleen evästä. Mies raahasi traktorinsa perässä isoa puukuormaa.

Kafejnika Veikals

Paikka näytti niin venäläiseltä. Täältä sai kahvia, elintarvikkeita, valmista ruokaa sekä viinaa. Diniz osti pullon vodkaa sekä sitruunan, joista teimme paukkuja. Snapsilasejakin löytyi kun jätkä sellaisia pyysi. Missäs muualla saa ryypätä kaupassa? Minä tulin ostaneeksi kaikki lihapasteijat mitä vain oli tarjolla nälkää tappaakseni. Illan aikana Diniz katosi jonnekin, eikä tainnut ainakaan nousta illan viimeiseen Riikaan menevään junaan. En nähnyt hiipparia enää koskaan.

Pelikaani

Riikan eläintarhaan pääsee keskustasta mukavimmin ratikalla. Miksiköhän tämä lintu näyttää niin iloiselta?

Pääkatu

Tein myös päiväretken Jürmalaan, mikä on lyhyen junamatkan päässä Riikasta länteen. Paikka on tunnettu pitkästä hiekkarannastaan, joka on turistien suosiossa.

Penkillä

Rannalla oli porukkaa, mutta kukaan ei uinut. Päivä oli lämmin, mutta merivesi jäätävän kylmää. Tässä istui monenlaista väkeä penkillä nauttimassa auringosta.

Ranta

Rantamaisemia Jürmalassa.

<< Takaisin