Blogi

Calmisto World / Blogi / Telttaretki Islantiin

Telttaretki Islantiin

Lisätty 6.2.2012

Suorittelin tässä viikonlopun aikana testihakuja Supersaverin sivuilla eri paikkoihin, joihin voisi olla kiva matkustaa, ja koin todellisen yllätyksen katsottuani, mitä Helsingin ja Keflavikin välinen lento maksaisi kesäkuussa: 254€ edestakaisin! Puoli-ilmaiseksi Islantiin! Ilmeisesti maan kokeman konkurssin takia turisteja on tarkoitus haalia paikalle elvyttämään taloutta, ja siksi lentojen hinnat on poljettu alas.

Ajankohta matkalle on varmaan muutenkin hyvä, Islannin kruunun kurssi euroon nähden on pudonnut vuoden 2007 huippulukemista yli 70%, kun katselin Euroinvestor-sivuston käppyröitä. Ja olisiko kruunu nykyään jotenkin sidottu euroon, sillä vuodesta 2009 kurssi näyttää suoraa viivaa? Muihin valuuttoihin verratessa siinä on vaihtelua. Jos näin on, niin eipä ainakaan pääse hinta pompsahtamaan kesään mennessä.

Varasin lennot saman tien, mutta pieni lipsahdus siinäkin sitten sattui. Minun piti tehdä noin puolentoista viikon mittainen reissu, mutta tulinkin klikanneeksi vahingossa paluulennon peräti 2,5 viikon päähän. Ei siinä mitään, onhan kesälomaa yhteensä 4 viikkoa, enkä epäile, ettenkö keksisi tuoksi ajaksi tekemistä saarella. Mutta mutta…

Auto

Yleisesti huippukalliina pidetty Islanti ei ole vielä romahduksen jälkeenkään mitenkään halpa Suomeen verrattuna, joten rupesin pohtimaan, miten saisin pidettyä reissun kulut minimaalisina. Majoittuminen maksaa maltaita ja samoin syöminen, joten ensimmäistä kertaa elämässäni päädyin ratkaisuun teltta & makuupussi. Islannissa minua kiinnostaa nimenomaan luonto ja erämaa, ei niinkään kaupungit. Tulivuorten, jäätiköiden ja geysirien bongaaminen on sinänsä ilmaista, ainoaksi kustannukseksi siinä jää matkanteko. Liikkuminen paikasta toiseen on tarkoitus toteuttaa vuokratulla autolla. Mutta kun jumalauta nekin ovat vähän helvetin kalliita! Uusi japsikosla reiluksi pariksi viikoksi kustantaa lähemmäs tonnin perusvakuutusten kera, isommista autoista ja maastureista puhumattakaan.

Tulin kuitenkin tutkineeksi autotarjontaa sen verran perusteellisesti, että löysin myös hieman käytetympiä autoja. Yleensähän vuokrakärryt ovat uudenkarheita tai ainakin melkein, pari vuotta sitten Espanjassa vuokraamassani autossa oli vain 10000 kilsaa mittarissa.

Varasin sitten lopulta auton kahdeksi viikoksi hintaa 430€. Se on noin 2000-vuoden mallia oleva Toyota tai Ooppeli, tai ainakin näin on luvattu olevan. Eikä mikään kirppu, vaan oikein auton kokoinen. Tosin sainhan minä Espanjassakin Pögötin, vaikka oli tarkoitus saada VW. Mielestäni 207 ei oikein vastaa Poloa, vaikka hinta olikin sama. Päädyin tilaamaan koslan Reykjavikin keskustaan saapumistani seuraavaksi päiväksi, jolloin säästän yhden päivän vuokran sekä lentokentälle toimittamisen aiheuttamat lisäkustannukset. Toisaalta joudun maksamaan bussimatkan kentältä kaupunkiin.

Alustavien selvitysten mukaan löpö maksaisi Islannissa suurin piirtein saman verran kuin Suomessakin, mutta mielenkiintoista on se, ettei bensa-asemia ole kovin tiheässä. On luultavasti viisasta ajella tankki melko täynnä, ettei sitten tule sadan kilsan kävelyreissua erämaasta ihmisten ilmoille sekä takaisin kanistereita kanniskellen.

Varusteet

Miten tällaiselle retkelle sitten tulisi varustautua? Siis tarkoitan lähinnä vaatteita ja muuta sellaista. Ettei tarvitse palella ja niin edespäin. Asiaa mietittyäni totesin, että armeijaylijäämätavara saisi kelvata. Armeijan varusteethan tehdään kestäviksi, ja nimenomaan vaikeisiin olosuhteisiin sopiviksi. Käytetyt kuteet netistä tilattuna eivät ole edes kalliita. Jotain löytyy jo kaapista valmiiksi, ja maiharit sekä brittiläistä kenttävaatetta on laitettu tilaukseen. Ylipäätään kaikki tarpeellinen kannattaa tällä kertaa tuoda mukana, sillä hintatason takia mitään ylimääräistä ei kannata jättää paikan päällä hankittavaksi. Logistisesti hankalan sijaintinsa ja korkeiden verojen takia kaikki tuontitavara on Islannissa törkeän kallista.

Islannissa ei myöskään juuri ole metsiä, joten voi olla hankalaa löytää mistään polttopuuta notskia varten. Primuskeitin voi olla tarpeen lämpimiä ruokia ajatellen, ellei sitten paista kärkkäreitä vaikka tulivuoren kraatterissa tai höyryävissä rikkilähteissä. Sellaisesta voi tulla sivumakua, ja voi saada yliannostuksen jotain mineraaleja.

Luultavasti tarvitsen myös kunnollisen teltan, sillä autotallista löytyvän sopurahatekeleen veden- ja tuulenpitävyyttä ei ole kenttäoloissa tutkittu. Onko koko häkkyrä edes tallessa, ja puuttuuko siitä osia? Lupaan syödä venäläisen karvahattuni, jos parilla kympillä saa hyvän teltan.

Majoitus

Majoitus Reykjavikissa on tarpeen ainakin ensimmäiseksi yöksi, sillä kone on perillä vasta illansuussa, enkä todellakaan ajatellut lähteä maastoon heti. Lyhyen selvittelyn perusteella voin sanoa, että suurin osa hotelleista veloittaa yli satasen yöstä, hienommat lähemmäs 200€. Hostellissakin oma huone maksaa helposti 50€, mikä tulee vielä maksaa tuplana, kun liikkuu yksin. Dormiin pääsee keskimäärin 30 eurolla. Hinnoissa on suurta eroa riippuen siitä, mihin aikaan vuodesta Reykjavikissa aikoo oleskella. Talviaikaan pääsisi puolet halvemmalla.

Varasin yhden yön KEX Hostelista, ja kämppä on 16 hengen sekadormi… eli korvatulpat siis mukaan ja pari tuoppia olutta unilääkkeeksi ennen nukkumaan menoa. Jos väsyttää jo valmiiksi, voi oluet ehkä jopa unohtaa. Hintaa kertyi vain 20€. Kannattaa todellakin nähdä hieman vaivaa hintoja vertaillessa.

Aiemmin en olekaan ollut varaamisten suhteen näin ajoissa asialla, mutta toisaalta on hyvä näin, sillä nyt voin tehdä sekä maksaa varauksia hyvissä ajoin etukäteen, jolloin kaikki maksut eivät räsähdä niskaan sitten kerralla. Lennot on jo maksettu, ja ensimmäisen yön majoitus sekä 15% etumaksu autosta on vinguteltu Mastercardilta. Muista tarpeellisista varauksista en osaa vielä sanoa mitään, sillä asiaa ei ole sen kummemmin tullut vielä mietittyä. Auton aion palauttaa viimeisen viikon maanantaina, palloillen lopun aikaa Reykjavikin ympäristössä joko kävellen tai sitten bussilla, ottaen ehkä muutaman olusenkin päivää kohden. Saatanpa lojua päivän tai pari geotermisessä kylpylässäkin, ihan riippuen siitä, miten väsyneeksi maastossa möyriessä parin viikon aikana tulee.

Alkoholin käyttö kannattaa todellakin säästää reissun loppuosuudelle, sillä krapulassa ei Islannissa kannata lähteä auton rattiin. Promilleraja on vaivaiset 0,2‰, ja kaikki sakot ja muut vastaavat maksut ovat Islannissa pienen omakotitalon luokkaa. Pahimmassa tapauksessa voi joutua vaikka linnaan turskaa perkaamaan, mikä ei ainakaan vastaa minun käsitystäni mukavasta lomasta.

No, tässä nyt oli hieman alustavia suunnitelmia. Lisää juttua tulee sitten, kun ideaa on ehditty pohtia hieman pidemmälle. Palaan asiaan joskus kevään mittaan.

<< Takaisin